Artch – Liverecension Sweden Rock Festival 2017-06-10

Tiden går alltid så fort här nere i Norje. Det är redan lördag kväll och bakom mig så står just nu In Flames och avslutar 2017 års Sweden Rock Festival. Tidigare denna kväll har jag bevittnat ett band från Norge som jag aldrig trodde jag skulle få se live. Bandet heter Artch och det var radioprogrammet Rockbox som introducerade mig för detta band.

Året var 1988 och plattan hette ”Another Return”. Nu 29 år senare står de på en scen i Rockklassikertältet på Sweden Rock och riffar precis lika bra som vilket annat band som helst. ”Another Return To Church Hill” startar bandets spelning som klockar in på nästan exakt en timme. ”Metal Life” tar vid och jag tänker att det här är bra på riktigt. Riff som jag älskar gör att jag mår rätt bra.

”Shoot To Kill” och ”Loaded” gör mig och ingen annan heller besviken vad jag kan se på reaktionerna från publiken. Och det slår mig även att det märks på festivalbesökarna att det är lördag. Det är ett gäng väldigt slitna personer som går förbi mig under spelningens gång. Själv har jag inte druckit en droppe alkohol under dagen och det känns rätt skönt med tanke på att jag ska köra bil under söndagen.

Artch är en positiv överraskning och när de slår an de sista tonerna i låten ”Burn Down The Bridges” så känner jag mig nöjd med det jag fått se. Bra heavy metal framförd på ett bra sätt. Bra spelning.

[yasr_overall_rating]
Vilka: Artch
Var: Rockklassikertältet (Sweden Rock Festival)
När: 2017-06-10
Bäst: Riffet i Metal Life
Sämst: Inget jag kommer på

Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER