Rhapsody – Liverecension Sweden Rock Festival 2017-06-10

Det var en gång ett band från Italien som fick ett skivkontrakt. Skivdebuten skedde 1997 och året efter släpptes plattan ”Symphony Of Enchanted Lands” som blivit deras mest älskade alster. Stridigheter inom bandet har gjort att vänskapen mellan bandmedlemmarna försvann för en stund men nu år 2017 är Luca Turilli och Fabio Lione tillsammans igen och tanken är att det ska levereras Power Metal av bästa märke.

Resultatet blir ett nja i min bok. Pampigt, pompöst och majestätiskt är det naturligtvis men det är också i vissa partier så tråkigt att klockorna stannar. Det dröjer till ”Knightrider Of Doom” innan mitt intresse blir väckt på riktigt för första gången. Tanken var vad jag förstått att bandet skulle framföra hela ”Symphony Of Enchanted Lands” i sin helhet men så blev det inte.


Detta är naturligtvis trist för de som sett fram mot det hela. Själv märker jag under spelningens gång att det är låtar från andra plattor som håller upp det hela. ”Land Of Immortals” låter riktigt bra och direkt efter den bjuds vi på titelspåret från plattan ”Dawn Of Victory”. Då lever denna spelning och den är dessutom jättebra. Det finns andra faktorer som gör detta till en trist tillställning och när det blir ytterligare ett av dessa satans trumsolon så blir jag bara trött.

Annons:

[yasr_overall_rating]
Vilka: Rhapsody
Var: Sweden Stage (Sweden Rock Festival)
När: 2017-06-10
Bäst: Dawn Of Victory
Sämst: Detta satans trumsolo

[custom-facebook-feed album=10154381009031008 albumcols=4 num=100 exclude=social,link,likebox]

Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT