ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Candlemass – Liverecension Sweden Rock Festival 2017-06-10

“- Sunrise, I greet you, the beauty of your light. So warm and tender was never the night”, sjunger Mats Levén och fångar perfekt känslan hos alla festivalbesökare som denna lördag äntligen fick den där perfekta festivaldagen med strålande sol, denna dag fyra av fyra av årets Sweden Rock Festival. Hans Candlemass skulle under denna konsert riva av en exklusiv specialspelning där bandet framför hela sin andra platta “Nightfall” från 1987, som då firar sin trettionde födelsedag i år. Ett riskabelt drag att göra på en festivalspelning där publiken inte alltid är inlyssnade på bandet och kanske föredrar mer av en “best of”-spelning.

I det här fallet lär det dock inte vara någon fara, då stora delar av “Nightfall” innehåller just några av Candlemass största hits, såsom “The Well Of Souls”, “At The Gallows End”, samt den legendariska “Bewitched”. För oss inbitna Candlemass-fans var det dock roligt att få höra rariteter som “Dark Are The Veils Of Death” och framförallt “Mourner´s Lament”. Utöver “Nightfall” bjuds vi också på fyra bonuslåtar i form av “Mirror Mirror”, “Dark Reflections”, “Crystal Ball” och avslutande “Solitude”. Detta innebär också att den nyaste låten vi fick höra var från 1989, vilket gjorde denna konsert till en riktig old school-spelning.

Framförandemässigt är allt som vanligt oklanderligt, men det främsta smolket i bägaren måste ändå vara att Candlemass basist och ständige bandfader Leif Edling inte kunde medverka som var tänkt från början. Istället fick vi en vikarie i form av Candlemass-bekantingen Per Wiberg som gjorde ett bra jobb.

[yasr_overall_rating]
Candlemass
Rock Stage
2017-06-10

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER