Merciless – Liverecension Sweden Rock Festival 2017-06-10

När det kommer till extremmetall i Sverige och världen är det svårt att hitta ett mer legendariskt band än svenska Merciless. Redan med sin debutskiva “The Awakening” från 1990 cementerade de sin plats som kungligheter inom svensk dödsmetall, en plats de behållit sedan dess. Nu är bandet enligt egen utsago inne på upploppet av sin långa karriär och de som vill se bandet live en sista gång bör nog göra detta inom en överskådlig framtid.

Jag har haft nöjet att se Merciless live hela tre gånger på en knapp månad nu och jag måste säga att det rent kvalitetsmässigt inte finns någon grund för att lägga ner bandet, förutom just devisen att en bör lägga av på topp och det är något jag ändå kan respektera. Visar det sig att detta faktiskt är slutet för Merciless har de verkligen lämnat scenen med flaggan i topp. Av dessa tre spelningar var för övrigt den på Sweden Rock Festival den bästa och med tanke på hur bra de två övriga var kan jag garantera er att en dylik utnämning inte sker utan grund.


Låtmässigt är det en guldgruva av hits Merciless sitter på, denna dag stod “Dying World” och “Unbound” ut mest, och utöver själva låtmaterialet är det dessutom ett oerhört samspelt band som levererar med en oerhörd pondus och tyngd. Ljudproblemen som fanns på 4Sound Stage i början av festivalen tycks nu vara ett minne blott och även dessa yttre faktorer gör legendarerna rättvisa.

Det enda som kändes lite tråkigt var att publiken var så pass få till antalet och inte så engagerade som jag tycker att ett band av Merciless dignitet förtjänar, speciellt om historien kommer att visa på att detta faktiskt blev bandets svanesång på Sweden Rock Festival.

Annons:

[yasr_overall_rating]
Merciless
4Sound Stage
2017-06-10

Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT