Metal Church – Liverecension Sweden Rock 2017-06-09

Amerikanska Metal Church får verkligen ses som trotjänare inom scenen då de varit aktiva ända sedan 1980, med den självbetitlade debutskivan släppt fyra år senare. Jag personligen är mest inlyssnad på bandets tidiga material och det är främst de två numren “Start The Fire” och “Watch The Children Pray” från andra skivan “The Dark” från 1986 som sticker ut och utkristalliserar sig som personliga favoriter denna kväll.

Publiken tycks dock ha en drös fler favoriter än undertecknad och bifallet från densamma är mäkta imponerande. Metal Church tycks vara uppriktigt berörda av det mycket goda gensvaret. När publiken bjuder till brukar för det mesta också bandet bjuda till, så och denna afton. När det är bra är det riktigt bra, men tyvärr tycker jag att konserten går i vågor. Vissa stunder är betyget uppe och nosar på åtminstone en fyra, men spelningen har sina djupa dalar och vissa perioder kommer jag på mig själv med att sitta och gäspa. Som tur är hämtar dock Metal Church upp allting inom inte alltför lång tid och dipparna blir inte långvariga, om än närvarande.


Speltiden på 75 minuter känns också i längsta laget. En timme eller kanske lite kortare hade varit perfekt för maximal intensitet. Nu blir det en del transportsträckor mellan topparna, även om höjdpunkterna helt klart fanns där och Metal Church bjöd en lycklig publik på en gedigen dos hårdrock.


Metal Church
Sweden Stage
2017-06-09

[custom-facebook-feed album=10154385894766008 albumcols=4 num=100 exclude=social,link,likebox]

Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link