NYHETER
CD
BÖCKER
SKÄRSELDEN

Picture – Liverecension Sweden Rock 2017-06-09

155 Shares

Ibland får en lördagsgodis redan på fredagen, till exempel när Sweden Rock Festival bjuder på en av de främsta stunderna för älskare av old school heavy metal i form av holländska Picture. Bandet bildades i Hilversum 1979 och det är mäktigt nog originaluppsättningen som står på scenen denna soliga förmiddag och som lök på laxen är det till min och många andras stora förtjusning det äldre materialet som ska genomsyra låtlistan denna turné.

Låtar som “Diamond Dreamer”, “Message From Hell”, “Night Hunter”, “Bombers”, “Lady Lightning”, “Nighttiger” och HammerFall-bekantingen “Eternal Dark” levereras med kraft, pondus och självklarhet av ett band som är oförskämt pigga och vitala. Det är samspelt och svängigt, vilket också toppas av en frontman som verkligen är på gång. Publiken är trots den tidiga speltiden med på noterna från början till slut och Picture får välförtjänt god respons från sina åhörare.

Dagen till ära verkar även Sweden Rock Festival ha fått till ljudet på 4Sound Stage, vilket ger en perfekt inramning. Det är svårt att spendera en förmiddag på ett bättre sätt än på en festival avnjutandes heavy metal i solskenet tillsammans med andra likasinnade som uppskattar ett högkvalitativt band som Picture!
Picture
4Sound Stage
2017-06-09

155 Shares
Proppen

Proppen

Skribent

Relaterade artiklar

Hittade inga inlägg.
POPULÄRT JUST NU
FILM
LIVE
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019 heavy metal

Följ oss på Facebook!