NYHETER
CD
BÖCKER
SKÄRSELDEN

Primal Fear – Liverecension Sweden Rock 2017-06-09

42 Shares

En timme innan spelningen sitter jag med en totalt avslappnad Alex Beyrodt som är gitarrist i Primal Fear. Vi pratar om allt från politik till vilket hans favoritriff genom alla tider är. Resultatet kommer att dyka upp här på Rocknytt inom en snar framtid. Efter att vi haft vår sittning så är det en annan Alex jag får se. Han kliver nämligen upp och äger scenen med sitt Primal Fear de första tjugofem minuterna.

Bandet bjuder på Power Metal av det absolut bästa märket och jag känner att den positivitet jag har med mig från Edguy kvällen före fortfarande finns kvar. Jag har i ärlighetens namn inte lyssnat speciellt mycket på Primal Fear men jag hör om musik är bra eller dålig och jag ser om musiker är engagerade eller inte på en scen.

Engagerade är de alla fem som efter fem låtar blir sex till antalet på scenen när Magnus Karlsson äntrar inför låten ”Nuclear Fire”. Där och då försvinner fokus en aning från Alex Beyrodt men det blir samtidigt ett oerhört mastigt sound när det är tre gitarrister som står och riffar i låtar som ”Angels Of Mercy”, ”When Death Come Knocking” och den helt absurt bra ”The End Is Near” från senaste plattan ”Rulebreaker”.Ralf Scheepers är en klart duglig frontman som kan ta toner som inte många på denna jord mäktar med och när han tar ifrån tårna i avslutande ”Metal Is Forever” så känns Primal Fear som ett av de bästa banden inom genren.


Vilka: Primal Fear
Var: Rock Stage (Sweden Rock Festival)
När: 2017-06-09
Bäst: The End Is Near
Sämst: Att bandet bara får en timme till förfogande

42 Shares

Relaterade artiklar

POPULÄRT JUST NU
FILM
LIVE
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019 heavy metal

Följ oss på Facebook!