Iced Earth – Liverecension Sweden Rock Festival 2017-06-08

Igår var nostalgibandet för min del tyska Grave Digger, men idag var det helt klart amerikanska Iced Earth. Förutom det faktum att jag personligen främst lyssnade på bandet under de tidiga tonåren finns det dock inte mycket nostalgi här ur någon negativ synvinkel då det klart och tydligt framgår att Iced Earth inte ämnar leva på gamla meriter. Det är piggt, vitalt och medryckande. En låt som nya “7-Headed Whore” från den kommande plattan låter dessutom mycket intressant, så det är med spänning jag ser fram emot att se vad framtiden håller i sitt sköte för detta rutinerade gäng.

Det går dock inte att förneka att det är i de äldre numren som Iced Earth verkligen når sin topp och publiken är verkligen med på noterna när bandet likt en kanon avfyrar rökare som “Burning Times”, “Pure Evil”, “My Own Savior”, “The Hunter”, “Declaration Day” och avslutande gåshudsframkallaren “Watching Over Me” med oerhört mäktig allsång. Just publiken lyfter inte bara denna låt utan hela spelningen och hela bandet verkar genuint glada och tacksamma över den varma responsen denna dag då till och med solen gjorde ett bejublat och sällsynt framträdande.


Iced Earth är ett band som ofta har fått alldeles för lite beröm och uppmärksamhet genom åren med tanke på vilka kanonplattor de trots allt har släppt. “Night Of The Stormrider”, “Burnt Offerings”, “The Dark Saga”, “Something Wicked This Way Comes” och “The Glorious Burden” för att nämna några. Denna eftermiddag visar de också att de är ett namn att räkna med även live samt att dryga 25 år på scenen inte gjort bandet trötta eller mätta för fem öre.


Iced Earth
Rock Stage
2017-06-08

[custom-facebook-feed album=10154374685831008 albumcols=4 num=100 exclude=social,link,likebox]

Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter