Hardline – Liverecension Sweden Rock Festival 2017-06-08

Dag två på Sweden Rock börjar med att jag klär mig betydligt mer än under onsdagen. Det visar sig vara onödigt för nu visar sig vädret från sin bästa sida och när jag sätter mig i slänten som leder ner mot Sweden Stage så är temperaturen riktigt behaglig. Den sinnesstämningen håller i sig under Hardlines spelning på nämnda scen.

Öppningen är densamma som på senaste plattan ”Human Nature”. Det handlar om ”Where Will We Go From Here”. Det märks dock i de två kommanda låtarna ”Takin Me Down” och ”Dr. Love” att det är mästerverket ”Double Eclipse” som folk känner igen låtar från och som folk vill höra. Det övriga materialet är naturligtvis inte oävet och det är en oerhört fin gest från sångaren Johnny Gioeli när han innan låten ”Take You home” tar upp sin dotter Kathy på scenen. Anledningen till detta är att hon just denna torsdag fyller 21 år.


I det här skedet av spelningen börjar även solen titta fram på allvar och när bandet avslutar med fem låtar från ”Double Eclipse” så börjar det röra på sig även bland de som sitter/står i de bakre regionerna. ”Hot Cherie” är definitivt en av de bästa låtarna inom genren och när bandet sen avslutar med ”Rhythm From A Red Car” så tänker jag att satan vilken pipa denna sångare fortfarande har. Bra spelning.


Vilka: Hardline
Var: Sweden Stage (Sweden Rock Festival)
När: 2017-06-08
Bäst: Johnny Gioelis fantastiska röst
Sämst: Inget egentligen

[custom-facebook-feed album=10154384586681008 albumcols=4 num=100 exclude=social,link,likebox]

Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter