Black Star Riders – Liverecension Sweden Rock Festival 2017-06-07

Jag intervjuade Damon Johnson för ett antal månader sedan inför Black Star Riders besök på Sweden Rock. Jag kunde då inte i min vildaste fantasi tro att jag efter cirka 50 minuter in i setet vara tvungen att ta av mig glasögonen för jag såg inte ett skit på grund av allt regn. Detta händer naturligtvis ibland och bandet gjorde en riktigt bra spelning. Spelglädje sammankopplat med inte alltför mycket mellansnack gör ofta att det blir bra.

Det som stört mig när det gäller Black Star Riders är det faktum att de har Ricky Warwick som sångare. Jag var inte förtjust i honom när han frontade The Almighty och jag tycker fortfarande att han är för smal i sitt register som sångare. Det som kompenserar denna regniga kväll i Norje är att låtarna är bra. Framförandet är också bra och det som slår mig är att det är Damon Johnson som håller upp det hela. Inget ont om Scott Gorham naturligtvis men i slutändan är det Damon som styr skutan fram mot ”Whiskey In The Jar” som avslutar spelningen.


Fram till denna avslutning har vi fått ta del av ”Heavy Fire”, ” Testify Or Say Goodbye”, ”The Killer Instinct” och den smått fenomenala ”Dancing With The Wrong Girl”. Att bandet sen reducerar materialet med Thin Lizzy till endast två låtar är bara positivt även om publiken naturligtvis älskar ”The Boys Are Back In Town”. Sammanfattningsvis så gör vädret inte så mycket för musiken som framförs värmer och jag ångrar inte en sekund att jag kom tillbaka till boendet alldeles dyblöt.

Black Star Riders – Sweden Rock Festival 2017-06-07

Vilka: Black Star Riders
Var: Sweden Stage (Sweden Rock Festival)
När: 2017-06-07
Bäst: Dancing With The Wrong Girl
Sämst: Detta satans trumsolo

[custom-facebook-feed album=10154373814246008 albumcols=4 num=100 exclude=social,link,likebox]

Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter