ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension: Eclipse + Dynazty – Klubben, Fryshuset 2017-03-31

dynazty

Dynazty

Dynazty är ett band som på två skivor gått från sleazedoftande hårdrock till ultra-melodiös metal som låter mer Amaranthe än Crashdiet. Det är nödvändigtvis inte en utveckling åt fel håll. För är det något som är rätt med Dynaztys nya material så är det att det är mycket refrängstarkt.

Det passar bra en kväll som denna med en publik som är här för det om något än mer refrängstarka Eclipse. Inledande “Run Amok” till starkast ikväll, avslutande “Starlight” är en mindre resa i bandets historia. Vi bjuds på publikfriaren “Raise Your Hands” till bandets melloversion av “This Is My Life”.


Bäst som alltid är Nils Molins sylvassa röst. Det är dock i det fantasilösaste laget att klämma in två enmanssolon under ett 45 minuters-set när man trots allt släppt fem skivor under åren.

Publik: ca 300
Betyg: 2/5
Bäst: Starlight
Sämst: Enmanssolon är alltid en konsert och tempodödare, oavsett hur tekniskt duktiga musikerna är.

Foto: Effie Trikili
[custom-facebook-feed album=10154195585086008 albumcols=4 num=100 exclude=social,link,likebox]

eclipse

Eclipse

Med den rykande färska skivan “Monumentum” (som kvällen till ära ligger etta på svenska albumlistan) i bagaget sparkar Eclipse igång den efterföljande turnén med dunder och brak framför ett mycket välfyllt Klubben. Det är inte svårt att förstå varför Eclipse röner sådana framgångar just nu. Från och med inledande “Vertigo” levererar bandet brottarhit efter brottarhit och publiken äter ur sångaren Erik Mårtenssons hand.

Fokus ikväll ligger självklart på låtarna från nya skivan, något som också syns på bandets spelglädje när just dessa framförs. Inte mindre än 7 låtar från nya skivan luftas. Hela bandet är extremt tajt och rutinerade, något som gör att det känns som att rutinen ibland tar över. Detta gör att framträdandet inte riktigt får den glöden som skulle ha gjort kvällen till en fullpoängare.

Eclipse är i allafall där och nosar i för kvällen fantastiska “Downfall of Eden” och i den akustiska versionen av “Battlegrounds” som inte lämnar någon oberörd.

Publik: ca 600
Betyg: 3/5
Bäst: “Battlegrounds”
Sämst: Återigen trumsolot.. Varför?
Setlist:
Vertigo
Never Look Back
The Storm
Wake Me Up
Killing Me
Jaded
Hurt
Wide Open
Falling Down
Dying/Battlegrounds
The Downfall of Eden
Black Rain
Blood Enemies
Stand On Your Feet
Runaways
I Don’t Wanna Say I’m Sorry
Bleed & Scream

Foto: Effie Trikili
[custom-facebook-feed album=10154195587536008 albumcols=4 num=100 exclude=social,link,likebox]

28 Shares
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter