ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Svettigt med Sonic Syndicate i Huskvarna

Svettigt med Sonic Syndicate i Huskvarna 1
Mina förväntningar på förband är alltid relativt begränsade. Man vet aldrig hur mycket de kommer att ”satsa” på scen. Men ikväll fick jag och de uppskattningsvis 500 i publiken en spelning värdig de stora arenorna. Sonic Syndicate består idag av fyra medlemmar, Nathan James Biggs sång, Robin Sjunnesson, gitarr/sång, Michel Bärzén bas och för dagen Peter Wallenäs på trummor. Det finns de som saknar tidigare medlemmar i bandet men jag vill nog påstå att upplevelsen live inte har försämrats.

Nathan är ett muskelknippe som från första låten Confessions utstrålar sådan energi att publiken inte kan motstå att bara svepas med under de karatesparkar, kullerbyttor och hopp som vittnar om en beundransvärd vighet. Jag har nog aldrig sett teaterladan (eller som bandet uttrycker det, ”a barn from hell”) så fylld under förbandet som ikväll och det är tydligt att Sonic Syndicate live har en stor egen publik. Lokalen är utrustad med ett fast staket framför scen vilket får fungera som Nathans balanspartner i närkontakt med publiken som älskar att ha honom där. Möjligen med undantag från en liten flicka som sitter i ena änden och ryggar med vettskrämd min bakåt i mammas famn när en vrålande man plötsligt står några decimeter framför henne…. Men hårdrockare ska fostras i tid, ha ha!


De 10 låtarna, varav hälften från den senaste plattan, med sitt melodiösa men hårda sound, dras av i ett rasande tempo så att svetten lackar och inlevelsen i varje ord ger en känsla av total äkthet. Robin och de andra gör en riktigt jävla bra spelning och musiken kommer verkligen till sin rätt live.Nathan säger i ett kort mellansnack att turnélivet är en form av galenskap men att han står på scen av en enda anledning;

”The only reason I am standing here on this stage is that you mother f**ers will have a good time !”. We did Nathan!

Läs även intervjun med bandet här

Sonic Syndicate (Förband till Amaranthe) – Huskvarna Folkets Park 2017-03-31

Publik: ca 500
Betyg: 4
Bäst: Nathans energi
Sämst: Att de ”bara” var förband
Ljus/scenografi: Enkel och oregiserad
Ljud: Bra

Setlist:

Confessions
Life is not a map
Beauty & the freak
I like it rough
Burn this city
It´s a shame
Revolution, baby!
Denied
Turn it up
Start a war

Foto: Martin Pavicic
[custom-facebook-feed album=10154194553601008 albumcols=4 num=100 exclude=social,link,likebox]

22 Shares
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
No posts found with these parameters. Try to remove some filters.
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter