ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension: Dirkschneider – Garden, Linköping 2016-11-06

[media-credit name=”Foto: Effie Trikili” align=”alignnone” width=”500″]udo-dirkschneider-effie-trikili-500[/media-credit]

Att se Dirkschneider live är sista chansen att höra originalsångaren Udo sjunga alla klassiska Accept-hits live, i alla fall om man ska tro sångaren själv. Men med tanke på att denna konceptturné har varit på vägarna nästan nonstop sedan februari utan ett slut i sikte än så är det nog så att chansen finns kvar en bra stund till.
Denna söndag i Linköping på Garden i Konsert och Kongress-komplexet så är lokalen tämligen välfylld för att vara just veckans sista dag och förväntningarna är ganska höga, även hos mig. Efter att ha blivit bländad av bandets lysande framträdande på Sweden Rock i somras så blir tyvärr inte reaktionen densamma ikväll, utan jag får bara kisa lite extra.
Udo gör mycket rätt. Setlisten är nog för att få snålvattnet att rinna för Acceptfantasten och det bästa är att han har letat upp de lite mer undangömda juvelerna ”Midnight Highway”, ”Screaming For A Love-bite” och ”Midnight Mover”, låtar som dagens upplaga av Accept troligtvis inte ens skulle ta i med tång. Setlisten väger helt enkelt upp för att bandet känns som att de gör en ”en dag på jobbet”-spelning, för de låter ändå musiken sköta snacket. Det är ändå den som är det bästa med kvällen.


Dirkschneider – Garden, Linköping 2016-11-06


Bäst: ”Midnight Highway”, ”Losers and Winners”, ”Metal Heart”

1 Shares
Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
No posts found with these parameters. Try to remove some filters.
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter