Liverecension: Dirkschneider – Garden, Linköping 2016-11-06

Foto: Effie Trikili

udo-dirkschneider-effie-trikili-500Foto: Effie Trikili

Att se Dirkschneider live är sista chansen att höra originalsångaren Udo sjunga alla klassiska Accept-hits live, i alla fall om man ska tro sångaren själv. Men med tanke på att denna konceptturné har varit på vägarna nästan nonstop sedan februari utan ett slut i sikte än så är det nog så att chansen finns kvar en bra stund till.
Denna söndag i Linköping på Garden i Konsert och Kongress-komplexet så är lokalen tämligen välfylld för att vara just veckans sista dag och förväntningarna är ganska höga, även hos mig. Efter att ha blivit bländad av bandets lysande framträdande på Sweden Rock i somras så blir tyvärr inte reaktionen densamma ikväll, utan jag får bara kisa lite extra.
Udo gör mycket rätt. Setlisten är nog för att få snålvattnet att rinna för Acceptfantasten och det bästa är att han har letat upp de lite mer undangömda juvelerna ”Midnight Highway”, ”Screaming For A Love-bite” och ”Midnight Mover”, låtar som dagens upplaga av Accept troligtvis inte ens skulle ta i med tång. Setlisten väger helt enkelt upp för att bandet känns som att de gör en ”en dag på jobbet”-spelning, för de låter ändå musiken sköta snacket. Det är ändå den som är det bästa med kvällen.

Dirkschneider – Garden, Linköping 2016-11-06


Bäst: ”Midnight Highway”, ”Losers and Winners”, ”Metal Heart”

Relaterat:

Liverecension: Dirkschneider – Lokomotivet, Eskilstuna 171121
2017-11-22 – Mattias Högström

Liverecension: Dirkschneider – Sabaton Open Air 2017-08-18
2017-08-21 – Thord Pettersson

NY VIDEO: Dirkschneider – Restless And Wild (Live)
2017-07-23 – Ron Dahlgren


Ämnen

dirkschneider

Effie Trikili

Skribent/Fotograf

CHEFREDAKTÖR

ANNONSANSVARIG

WEBB/SOCIALA MEDIER

Rocken är inte död!

Är du sugen på ny musik?
Här hör du de bästa rocklåtarna just nu!
Listan uppdateras varje fredag.

1 Shares
Share1
Tweet
Buffer