ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Insomnium – Liverecension Sabaton Open Air 2016-08-20

insomnium-video-01

Finska Insomnium var för mig personligen en ny erfarenhet inför Sabaton Open Air och Insomnium är definitivt ett band vars framfart jag kommer att följa i framtiden. Publiken är med på noterna redan från start och låtar som ”Change of Heart” och ”Down With The Sun” sätter tidigt tonen. Sex – sju låtar i konserten känner jag dock att materialet börjar bli lite väl enformigt, en tanke som snart lämnar huvudet blixtsnabbt när den otroligt vackra ”The Promethean Song” spelas, en sång som finns med på 2014 års ”Shadows of the Dying Sun”.  

Ljudmässigt får de väldigt ofta till en ljudbild som jag inte kan beskriva som annat än massiv och stundtals intensiv. Tyvärr dränktes gitarrljudet stundtals där jag stod, vilket medförde att vissa partier kändes aningen tunna. Överlag var ljudet dock bra, vilket jag måste säga gällde mer eller mindre på alla konserter jag bevittnade.


Förutom den redan nämnda ”The Promethean Song” inkluderade konsertens höjdpunkter för mig personligen låtarna ”Change of Heart” och ”Mortal Share”. Överlag var detta en stabil spelning och efteråt bär jag på delade känslor: jag vill ha mer samtidigt som jag tror att bandet kan ännu lite bättre. På återseende, Insomnium!

Insomnium – Sabaton Open Air 2016-08-20


Betyg: 3/5

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Share via
Copy link