ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Nightmare – Liverecension från Sabaton Open Air 2016-08-19

[media-credit name=”Foto: Thord Pettersson” align=”alignnone” width=”500″]nightmare thord pettersson[/media-credit]

Jag missade precis bandet 2012, när de gjorde sin första spelning på Rockstad Falun/Sabaton Open Air. Detta faktum har legat och gnagt i mitt bakhuvud ända sedan dess. När sedan bandet ändade det långvariga samarbetet med de gamla (vapen) bröderna Amore, ja då trodde jag faktiskt att det var början på slutet för bandet!


Nu hade jag som tur var totalt fel. Sånginsatserna har för de som inte redan vet det tagits över av bandets sångcoach Maggy Luyten. Hennes röst har samma pondus och kraft som till exempel Veronica Freeman (BENEDICTUM) och Leather Leone (CHASTAIN). Så det visade sig att ett byte på det vokala planet, snarare blev en förbättring än en spik i kistan. NIGHTMARE spelade dessutom två helt nya låtar från kommande plattan, som förövrigt kommer ut i november och de låtarna stod sig bra i jämförelse med det gamla materialet. Så även låtskrivarsnickeriet är helt intakt efter de senaste medlemsbytena.

Jag tycker det är synd och skam att NIGHTMARE inte har större fanskara än de har, det förtjänar de verkligen. Dock var publiken större än en var sist i Falun och det är ju i alla fall en bra start! Min kärlek för bandet har funnits där sedan nystarten 1999 och den minskade inte efter denna härliga spelning. Hur vet man att en spelning är fantastisk? Jo, man känner en liten tår eller två rinna nedför kinden.

Nightmare – Sabaton Open Air 2016-08-19

Band: Nightmare
Spelplats: Sabaton Open Air/Lugnet/Falun
Datum: 2016-08-19
Speltid: c:a 60min
Betyg: 5/5
Bäst: Nya sångerskan Maggi Luyten
Sämst: Inget, absolut inget

6 Shares
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter