ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

W.A.S.P. – Liverecension Skogsröjet 2016-08-05

[media-credit id=1 align=”aligncenter” width=”500″]wasp 500[/media-credit]W.A.S.P kommer förevigt ha en plats i svenska hjärtan. När moralpaniken var som störst under 80-talet stod Blackie Lawless högst upp på Wanted-listan med sågklingan fast i skrevet. Spolar vi sedan fram 30 år så är allt vad sågklingor och att knulla som en best som bortblåst, men WASP och deras fantastiska låtskatt finns likväl kvar.

Jag har sett WASP ett par gånger under de senaste fem-sex åren och det med väldigt blandat resultat, bland annat en riktigt usel uppvisning på Cupolen i Linköping en kall novemberkväll. Som tur är så upprepar sig inte det förflutna ikväll, för ikväll är Blackie & CO i toppform.


Redan i inledande ”On Your Knees” märks det att Blackie har en bra dag, rösten är bättre än på mycket länge och rökare som ”Hellion”, nya ”Last Runaway”, ”L.O.V.E Machine” samt fantastiska ”The Idol” och ”Heavens Hung In Black” lyser upp den ljumma natten. Det gör mindre att Doug Blairs gitarr strular ordentligt (snarare är det roligt att se att det inte är Mr Lawless som är arg denna gång)och att ljudet inte är det bästa, för när ”Wild Child” och ”I Wanna Be Somebody” avslutar med allsångstävling så visar W.A.S.P att man fortfarande är att räkna med.

W.A.S.P. – Skogsröjet 2016-08-05


Band: W.A.S.P.
Datum: 2016-08-05
Plats: Bandit Stage, Rejmyre
Betyg: 3/5
Bäst:”The Idol” och nya ”Last Runaway”

[custom-facebook-feed album=10153594752281008 albumcols=4 num=100 exclude=social,link,likebox]

52 Shares
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter