ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

The Night Flight Orchestra – Liverecension från Skogsröjet 2016-08-06

[media-credit name=”Foto: Bengt Persson” align=”aligncenter” width=”500″]TheNightFlightOrchestra-500px-Skogsrojet2016[/media-credit]

Efter Art Nations melodiska urladdning är det dags för ännu en dos hårdrock av det mer melodiösare slaget. Nämligen The Night Flight Orchestra. Bandet kan kallas för lite utav en supergrupp med medlemmar från b.la Soilwork och Arch Enemy och spelar hårdrock som doftar Foreigner, Journey, Rainbow och Kiss. Med andra ord den 70-talsrocken som egentligen borde få minst lika mycket uppmärksamhet som den fuzzdränkta.


Det som jag slås av under spelningen är hur jäkla bra allt låter. Sångaren Björn Stridh sjunger minst lika bra som på skiva och låtar som ”Living for the Nighttime” och ”West Ruth Avenue” hade legat på listorna världen över om de släppts 1981. Det som spelningen faller lite på är att det inte riktigt finns någon utstrålning från bandet. Kanske är det den tidiga speltiden, kanske är det att det är rätt glest framför scenen, men stundtals känns det som att vi står bakom en glasvägg och tittar på bandet i replokalen. Vilket är synd, för hade det grymma materialet blandas med energi och utstrålning så hade nog både jag och resten av publiken blivit fullständigt golvade.

The Night Flight Orchestra – Skogsröjet 2016-08-06

Band: The Night Flight Orchestra
Datum: 2016-08-06
Plats: Bandit Stage, Rejmyre
Betyg: 3/5
Bäst: ”West Ruth Avenue”

[custom-facebook-feed album=10153594302156008 albumcols=4 num=100 exclude=social,link,likebox]

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FÖRRA MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter