ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Art Nation – Liverecension från Skogsröjet 2016-08-06

[media-credit id=13 align=”aligncenter” width=”500″]Art Nation -Skogsrojet2016-effietrikili-500[/media-credit]

Senast jag såg Art Nation var det på ett litet hak i Stockholm, där de var de överlägset yngsta och hungrigaste bandet på en annars gubbig festival. Då blev de full pott från undertecknad och sen dess har bandets skiva ”Revolution” snurrat flitigt här hemma. När det således är dags att se dem igen på Skogsröjets andra dag så är förväntningarna minst sagt höga.


Bandet sparkar igång med ”Need You To Understand” som också är öppningslåten på tidigare nämnda skiva. Det märks och hörs att de har problem med ljudet (något som troligtvis beror på bristen på soundcheck och de tekniska problemen på vägen till festivalen). Problemet gör att de första tre låtarna i settet blir aningen tungrodda. Det märks att bandet kämpar på och ger sitt ytterst bästa.

En kvart in i settet släpper det dock och Art Nation har inte bara vunnit över det taskiga ljudet utan också publiken. Den blytunga ”Wage War Against The World” och AOR-pärlan ”Here I Am” sitter minst sagt som en smäck. Den sista halvtimmen av bandets speltid är en praktuppvisning i hur jäkla bra melodiös hårdrock kan låta 2016!

Art Nation – Skogsröjet 2016-08-06

Band: Art Nation
Datum: 2016-08-06
Plats: Tube Stage, Rejmyre
Betyg: 4/5
Bäst: “Wage War Against The World”

[custom-facebook-feed album=10153597575491008 albumcols=4 num=100 exclude=social,link,likebox]

2 Shares
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter