ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Serpent Omega – Liverecension Gefle Metal Festival 2016-07-16

[media-credit name=”Foto: Anna Fabbri” align=”alignnone” width=”500″]serpent omega 01 anna fabbri[/media-credit]

Ett av Sveriges utan tvekan mest underskattade band är Serpent Omega från Stockholm. Ända sedan jag såg dem för första gången, vilket för övrigt var Serpent Omegas blott andra gig totalt, har jag varit fullständigt förälskad i bandets mörka och svaveldoftande blandning av doom, sludge och stoner i svartmetallkostym.


Precis som vanligt är sångerskan Pia Högberg mer monster än människa och det diaboliska väsen hon förvandlas till när hon ställer sig på en scen med corpse paint i ansiktet saknar motstycke. Förutom denna minst sagt unika sångerska består också Serpent Omega av ett gäng riktigt grymma musiker. Det ömsom svänger och ömsom rensas i vansinnesfart, men aldrig utan att tappa den blytunga grund som utgör bandets musik.

Serpent Omega har verkligen allt, framförallt live, då ens lystmäte för både långsam tyngd och fartfyllt kaos får sitt. Dessutom i kombination med en oerhört snygg och stämningsfull scenshow och jag väntar fortfarande på att Serpent Omega ska få ta nästa kliv och bli ett större namn inom den svenska hårdrocken, för det vore verkligen ytterst välförtjänt.

Serpent Omega – Gefle Metal Festival 2016-07-16

[custom-facebook-feed album=10153575509496008 albumcols=4 num=100 exclude=social,link,likebox]

Proppen

Proppen

Skribent
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link