ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Bömbers – Liverecension från Gefle Metal Festival 2016-07-15

[media-credit name=”Foto: Anna Fabbri” align=”aligncenter” width=”500″]Bömbers GMF 2016[/media-credit]

Hela situationen är tämligen absurd. Olve ”Abbath” Eikemo har intagit det högra hörnet av Gas Stage. Där står han som en mäktig reinkarnation av Lemmy Kilmister, med mikrofonen i pannhöjd och en Rickenbacker runt halsen. Pez ”Party Animal Taylor” sitter bakom kaggarna och gitarristen ”Fast Tore” dominerar vänster flank. Tillsammans bildar de powertrion Bömbers – the ultimate Motörhead tribute.


Det som är riktigt läskigt är hur kusligt likt den yngre och vitalare versionen av Lemmy som Olve är, och med det långa, stripiga håret, de yviga polisongerna och sin svarta cowboyhatt ser han banne mig ut som honom också. Det är så genuint det kan bli, med ett coverband. Om man blundar kan man nästan tänka sig att det är originalet man hör, men följer man Olve med blicken ser man titt som tätt Abbaths nyckfullhet och maner lysa igenom. Hur som helst är det riktigt kul, och det kokar inne i gasklockan. Det är långt ifrån fullt, kanske är det inte särskilt lockande med ett coverband när Behemoth spelar utanför på Fire Stage, men stämningen är ändå hög. Det vi får höra är en ren hitkavalkad, som sig bör, med bland annat ”Overkill”, ”Stay Clean”, ”Damage Case” och givetvis publikfavoriten ”Ace of Spades”.

Precis som det inledande intrycket är även avslutningen absurd, när bandet inte bara delar ut plektrum till publiken utan även bananer. Med en Lemmy mindre här i världen känns det på något vis betryggande att det i alla fall finns tre norrmän som håller fanan högt i hans ära.

Bömbers – Gefle Metal Festival 2016-07-15

Band: Bömbers
Datum: 2016-07-15
Plats: Gas Stage, Gasklockorna Gävle
Betyg: 4/5
Bäst: Killed by Death

[custom-facebook-feed album=10153575497766008 albumcols=4 num=100 exclude=social,link,likebox]

127 Shares
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter