ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Destruction – Liverecension Gefle Metal Festival 2016-07-15

[media-credit name=”Foto: Anna Fabbri” align=”alignnone” width=”500″]destruction 01 foto anna fabbri[/media-credit]

Jag har sett Destruction två gånger på ungefär sex månader nu och det som verkligen slagit mig båda gångerna är hur extremt vitala dessa tyska herrar fortfarande är. Trots att det var hela 32 år sedan bandet släppte sin första EP är det som att se och höra ett gäng 25-åringar när Destruction drar igång. Det är hårt, tajt och extremt välspelat. Intensiteten och aggressiviteten är på topp och precis som sig bör när det kommer till thrash känns hela spelningen som att få cirkelstryk. Inför spelningen hade bandet råkat ut för en hel del strul i form av ett trasigt flygplan, en strulande gitarr samt en borttappad bas, men efter att ha fått låna utrustning av amerikanska thrashkollegorna i Overkill gick det till slut att genomföra spelningen.

Genomför spelningen gör Destruction dessutom med bravur, kanske står bandet för festivalens allra bästa timme, när man levererar både gamla och nyare klassiker med bravur. En stor del av spelningen går till att fira bandets andra skiva “Eternal Devastation” som fyller 30 år i år och förutom dessa äldre kioskvältare måste en också imponeras över vilken modern favorit en låt som “Nailed To The Cross” från 2001 har gått och blivit.
Destruction bjuder på tysk precision och aggressivitet när den är som bäst och sätter sig på tronen som det bäst bevarade av de gamla thrashbanden.

Destruction – Gefle Metal Festival 2016-07-15

[yasr_overall_rating]

[custom-facebook-feed album=10153556552786008 albumcols=4 num=100 exclude=social,link,likebox]

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER