ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

The Sounds – Liverecension Bråvalla 2016-07-01

[media-credit name=”Foto: Effie Trikili” align=”alignnone” width=”500″]the sounds 01 effie trikili[/media-credit]

Ett band som verkligen kör på devisen “fullt ställ från första till sista sekund” är The Sounds och när de inleder energiskt med högoktaniga “Song With A Mission” råder det ingen tvekan om att det är ett taggat band vi har att göra med. Maja Ivarsson är utan tvekan en av de bästa och tuffaste frontfigurer vi har i det här landet och tillsammans med resterande delar av bandet cementerar hon The Sounds goda rykte som liveband.

I år firar The Sounds skiva “Dying To Say This To You” tio år och således firar man med att spela hela plattan från första till sista ton. Även om dylika tilltag kan vara roliga, speciellt för inbitna fans, kan det också ha negativ effekt på festivalspelningar då publiken kanske inte är lika insatt och då saknar vissa låtar från andra skivor och just detta känns som att det händer då och då under The Sounds spelning. Bandet i sig gör bra ifrån sig, men publiken känns inte riktigt på tårna under hela konserten och möjligtvis beror detta på att alla inte är inlyssnade på hela skivan som avhandlas.

Responsen under till exempel “Living In America” är dock desto bättre, men då är också det lite mer festivalanpassat. Dock en solid insats från ett superproffsigt liveband.

The Sounds – Bråvalla 2016-07-01

[yasr_overall_rating]

2016-07-01
Juno
Betyg: 3/5

Setlist:
[Dying to Say This to You]
01. Song With a Mission
02. Queen of Apology
03. Tony the Beat
04. 24 Hours
05. Painted by Numbers
06. Night After Night
07. Hurt You
08. Ego
09. Hurt You
10. Much Too Long
11. Running Out of Turbo

[Extra Set]
12. No One Sleeps When I’m Awake
13. Thrill
14. Living in America
15. Outlaw

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER