ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Twisted Sister – Liverecension Sweden Rock Festival 2016-06-10

[media-credit id=1 align=”aligncenter” width=”500″]twisted-sister-srf16-500[/media-credit]
Om det här var ett avsked och det sista vi såg av Snider & Co på Festival Stage (Fredagkväll) så måste jag nog säga att det var ett värdigt avsked. Om detta är sista Twisted Sister bilderna som etsar sig fast på näthinnan så är jag mer än nöjd och kommer att se tillbaka på den här spelningen med ett leende på läpparna.

Twisted Sister levererar, och gör det allt som ofta i mitt tycke. Vissa musikaliska brister kompenseras ofta med energi, inställning och en jäkla vilja att bjuda på ett spektakel publiken sent ska glömma. Farvälspelningen på SRF är i detta avseende inget undantag. Det är all in från start till mål, ingen förväntar sig längre något annat.


Låtlistan är en härlig samling av i stort det som sticker ut i Twisted Sisters karriär. Jag skulle kunna räkna upp det positiva i stort sett i alla konsertens låtar men väljer i stället att pusha extra för ett övertänt “The kids are back”, ett kusligt “Destroyer”, “I am I me” som rycker med den fulltaliga publiken och ett känslofyllt “The price” som framförs med tajming och skärpa. Visst finns det vissa brister, ett obligatoriskt men också utjatat “I wanna rock” slarvas snabbt igenom, “Fire still burns” börjar nu blir en rätt råkig låt och “Were not gonna take it” skiner alltmer igenom som en ganska medelmåttig historia. Jag saknar också några fler spår från den enligt mig underskattade “Love is for suckers”

I stort sett är detta bra, det är svårt att värja sig mot spektaklet som Dee och gänget bjuder på. Just Dee är sjukt övertaggad och redan i låt två ligger han och sjunger utslagen på rygg. Jag googlar hans ålder och häpnar, måtte jag vara lika pigg som herrn i fråga när jag uppnår samma ålder. Resten av bandet gör ett ok jobb där Mike Portnoy på trummor känns något malplacerad. Ungefär som de där ungarna på matten i skolan som alltid låg på matte D när vi andra tragglade matte B. Inte hans fel dock.

Bomber, fyrverkerier och granater, stort tack Twisted Sister. Och Dee, vill du fika, och är i Stockholm, Im your guy.

Ps TS om något band bevisar åter igen att man inte behöver lägga miljarder på scenshow för att bjuda på en grym upplevelse, ta lärdom….några andra band ( You know who you are)

Twisted Sister – Sweden Rock Festival 2016-06-10

Bäst: “The Price”
Sämst: “I Believe in rock n roll” har alltid varit skittråkig, inga undantag nu heller.

[custom-facebook-feed album=10153466967496008 albumcols=4 num=100 exclude=social,link,likebox]

54 Shares
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter