ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Foreigner – Liverecension Sweden Rock Festival 2016-06-10

[media-credit id=1 align=”aligncenter” width=”500″]foreigner-srf16-500[/media-credit]
Det som på förhand skulle bli en av höjdpunkterna på SRF 2016 blev det också i verkligheten. Det är ingen tvekan, Foreigner levererar. De leverer också tidigt då de kliver på Festival Stage några minuter FÖR tidigt på Fedagskvällen, tyvärr kliver de också av den samma ca 10 minuter för tidigt, av någon anledning.

Nåväl, låt mig på en gång konstatera att spelningen är riktigt bra utan att nå den där absoluta toppen som senast det begav sig på SRF. Fredagens spelning är ingalunda sämre än senast utan skillnaden är nog att undertecknad och många med mig är mer beredda på att det ska vara så här bra. Därför blir jag inte lika golvad och häpen som senast.


Foreigner är proffs ut i fingerspetsarna, absolut ingen tvekan om detta. Alla musiker sprudlar av energi och framför spelningen med glädje, entusiasm och en extrem energi i stort sett i varje stycke. Låtlistan är en rad välkända, beprövade och väloljade hits och därför blir också känslan att de lämnar en massa favoriter därhän, just för att låtskatten är enorm.

Annons:

Några låtar lyser/låter lite extra. “Urgent” framförs sylvasst, “Dirty White boy” är svår att stå still till och “Double vision” är en rätt så perfekt låt att öppna en hitkavalkad med. Det saknas tyvärr en hel del fantastiska låtar för att showen ska få ett topbetyg. Avsaknaden av “Say U will” är enorm, “That was yesterday” är efterlängtad och “Heart turnes to stone” skulle lyfta spelningen till ett 100%igt betyg. Dessa låtar hade med fördel kunnats klämma in istället för utjatade “Feels like the first time”, eller en rätt trött “Cold as ice”. Nåväl, man får trösta sig med att vi på fredagkvällen slapp den tråkiga “Starrider” och att deras mest kända epos “I wanna know want love is” är så oerhört mycket bättre live än på platta och också den låten som ger en galen publikrespons och stämning.

Ni förstår, Foreigner är ett favoritband. Kelly Hansen är en stor frontman, vokalist och underhållare. Det är lätt att ryckas med i hans energi där jag står några meter ifrån honom i regnet. Han blev till slut dyngsur, jag med. Det var värt det. Grattis till oss alla som blev blöta vid Festiva Stage på fredagkvällen.

Foreigner – Liverecension Sweden Rock Festival 2016-06-10

[yasr_overall_rating]

Bäst: “Urgent” är sylvass
Sämst: “Feels like the first time” börjar bli seg

[custom-facebook-feed album=10153477676456008 albumcols=4 num=100 exclude=social,link,likebox]

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
[yasr_ov_ranking start_date=2023-03-01 end_date=2023-03-31 category="6895, 7528, 17" size=small rows=99]
FÖRRA MÅNADENS RECENSIONER
[yasr_ov_ranking rows=99 size=small start_date=2023-02-01 end_date=2023-02-28 category="14, 17, 7528, 6895"]
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT