ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Legion Of The Damned – Liverecension Sweden Rock Festival 2016-06-11

[media-credit id=1 align=”aligncenter” width=”500″]legion-of-the-damnaed-srf16-500[/media-credit]
Iklädda likadana svarta skjortor och med likadana yviga hårmanar kör holländarna igång med låten Legion of the Damned från Malevolent Rapture (2006).
Snart annonseras det att de kommer köra hela Malevolent Rapture live, för att därefter slänga in ett par extra låtar mot slutet. Syftet är fira att det är tioårsjubileum för plattan och för bandet Legion of the Damned. I själva verket hade de redan existerat ett tag tidigare, men då under namnet Occult.

Därför känns det lite krystat att förära plattan ett jubileum, särskilt som de faktiskt gjort skivor som är snäppet bättre, t.ex. Occult-plattan Elegy For the Weak från 2004 (nyinspelad som Feel the Blade, 2008) och Cult of the Dead (2008).
Att Malevolent Rapture dessutom återutgivits 2012 under titeln Malevolent Rapture: In Memory Of… tydliggör det faktum att bandet är väldigt stolta över sin skapelse, även om syftet främst var att hylla den avlidne basisten Twan Fleuren.

Mer om konserten då? Jo tack, det är en effektiv mangelmaskin som får med den främre delen av publiken på noterna från sekund ett. Det enda problemet är att det bitvis går för mycket i mellantempo. Och då hjälper inte ens den mest hårsvallande och ursinniga headbanging.
Konserten blir ungefär som att lyssna till en samling hyggliga thrash- och death metalplattor under en förfest som just börjat komma igång så smått. Som på de flesta förfester spelas det låtar som gör att man vill tränga sig fram till stereon för att sätta på en annan, lite lite bättre, låt. Men de främre raderna av headbangande hårdrockare håller inte med mig, det är glasklart. Större delen av publiken står, eller sitter på gräset, och ser avmätt bort mot scenen.
Den ursinniga Son of the Jackal är den låt som stannar kvar hos mig när spelningen är över. Men den finns med på en helt annan platta…

Legion Of The Damned – Sweden Rock Festival 2016-06-11

[yasr_overall_rating]

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER