ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Dirkschneider – Liverecension Sweden Rock Festival 2016-06-11

[media-credit name=”Foto: Effie Trikili” align=”aligncenter” width=”484″]UDO skogsrojet15 effietrikili 484[/media-credit]
När den outtröttlige Udo Dirkschneider avslöjade att han skulle ge sig ut för att spela Accept låtar för allra sista gången så tyckte jag nog det var ett ganska konstigt val. Jag förstår ju såklart att gubben vill fokusera på den väldigt långa solokarriär han har haft, men frågan är om inte det publikmässigt kommer att tappa väldigt mycket efter denna turnén, det är ju trots allt för att höra de gamla klassikerna som väldigt många går på U.D.Os konserter. Men nog om det, vi går vidare till lördagens konsert på Festival Stage under Sweden Rocks sista dag.

Bandet sparkar igång med stentuffa “Starlight” och redan här sätts tonen för hur den kommande en och en halvtimme kommer att bli. Det är nämligen skitbra. Udo sjunger bättre än på länge, bandet är tajt och spelglädjen fullkomligt lyser igenom. Det märks verkligen att bandet tycker detta är skitkul att få framföra såna odödliga metalklassiker, och publikens respons är därefter.


Setlisten är en hitkavalkad med pärlor som “Losers & Winners”, “Flash Rocking Man” och “Midnight Highway”. Väldigt kul att se att Udo vågar lufta några av de mer kommersiella låtarna från Accepts 80-tal, något som åtminstone jag önskar att Accept själva vågade göra oftare.

Kort sagt så tycker jag att det är här Udo hör hemma. Med Acceptlåtarna i fokus. Uppenbarligen verkar mannen i fråga göra det också, då hela fyra nya konserter i Sverige är uppbokade till november. Om ni får chansen att se det, ta den!

Dirkschneider – Sweden Rock Festival 2016-06-11

45 Shares
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter