ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Uncle Acid & The Deadbeats – Liverecension Sweden Rock Festival 2016-06-10

[media-credit name=”Foto: Luana Magalhães” align=”aligncenter” width=”500″]uncle_acid-500[/media-credit]
När Uncle Acid och alla Deadbeats samlades vid Sweden Stage i början av fredagskvällen var jag tyvärr inte på plats, men en vänlig själ upplyste mig om att spelningen inleddes med “Waiting for Blood”. Den inleder även bandets senaste alster The Night Creeper. Regnet strilade, men på sätt och vis var det en passande inramning till den här typen av musik.

Rent visuellt är en Uncle Acid-spelning inte den mest upphetsande upplevelsen. Det var helt enkelt fyra svartklädda killar mot en svart bakgrund som mest stod rakt upp och ner och spelade. Ofta med sina långa hår som visir framför ögonen. Å andra sidan är Kevin Starrs och hans bandkamrater inte direkt kända för att framhäva sig själva på något sätt, så varför skulle deras liveshower vara ett undantag? Det är musiken som är det intressanta.


Visst, många av låtarna gick i varandra och det behövdes inte många taktbyten i fötterna när man diggade med. Det var ändå en riktig bra setlist vi bjöds på, men personligen saknade jag ”Downtown” från senaste skivan. Mycket var hämtat från den förstås, men det blev även låtar som ”Vampire Circus”, ”Mind Crawler”, ”13 Candles” och ”I´ll Cut You Down”. Det sistnämnda var en av de allra bästa. Bitvis tittade solen fram, men det var en gråmulen himmel som dominerade under denna doom-psykedelia.

Band: Uncle Acid & the Deadbeats
Plats: Sweden Stage
Datum: 2016-06-10
Betyg: 3/5

Uncle Acid & The Deadbeats – Sweden Rock Festival 2016-06-10

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link