ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Monster Truck – Liverecension Sweden Rock Festival 2016-06-10

[media-credit name=”Foto: Darren Eagles” align=”aligncenter” width=”500″]monster-truck-credit-darren-eagles-500[/media-credit]
Monster Truck är ett av banden som jag hade sett fram emot mest att se på årets Sweden Rock. Ontariobandets två fullängdsalbum är fullknökade med grymma sydstatsosande rocklåtar, med det är förstås inte en garanti för en bra spelning.

Hur som helst är det fullt i Rockklassikertält på fredagseftermiddagen, och det känns ju lovande. Bandet kommer upp på scenen, de tar plats med sina instrument… Sedan har jag faktiskt ingen aning om vad som händer. Något som känns som en orkan drar igenom tältet. Under de första två låtarna (”Don´t Tell Me How to Live” och ”Why Aren´t You Rocking?”) står jag konstant och tänker ”holy shit!”Jag är inte ensam om detta. Folk är som tokiga. Det jublas, hoppas och sjungs. Några står och skakar i huvudet av överraskning. Så ska en konsert inledas.


Det bästa är att det fortsätter i samma stil. ”For The People” och ”The Enforcer” inbjuder till allsång innan tempot sänks en aning under ”Black Forest” och ”For the Sun”. Sedan är det fullt ös igen, och bandets gitarrist Jeremy Widerman verkar vara ute efter att bli den nya Angus Young. Han hoppar runt på scenen som om han hade fjädrar i benen, och spelar varje låt som om den vore hans sista. Otroligt kul att se.

En timma bara försvinner, och efter ”The Lion” spottas jag ut i verkligheten igen och har totalt glömt vart jag är på väg härnäst. Utöver det där engelska bandet som spelade på torsdagskvällen (hette de Queen tro? Jag minns inte riktigt.) är detta festivalens absolut bästa upplevelse så här långt.

Monster Truck – Sweden Rock Festival 2016-06-10

Band: Monster Truck
Plats: Rockklassiker Stage
Datum: 2016-06-10
Betyg: 5/5

Setlist
Don´t Tell Me How to Live
Why Aren´t You Rocking?
Old Train
She´s a Witch
For the People
The Enforcer
Black Forest
For the Sun
Another Man´s Shoes
The Giant
Righteous Smoke
New Soul
Sweet Mountain River
The Lion

11 Shares
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter