ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Entombed AD – Liverecension Sweden Rock Festival 2016-06-09

[media-credit name=”Foto: Anna Fabbri” align=”aligncenter” width=”484″]entombed ad anna fabbri 01 484[/media-credit]
Många rockartister brukar ha en vattenflaska eller en öl i handen när de spelar. L.G. Petrov äntrar scenen med en öl i ena näven, och en flaska Finlandia i den andra. Han kolkar i sig halva flaskan, , kastar ut sprit och ölflaskor i publikhavet, gapskrattar, snyter ut snor och går loss med en energi som jag aldrig sett maken till tidigare.

Senast jag såg Entombed A.D. var på Trädgårn i Göteborg tidigare i år, och det var en spelning som gav mig låga förväntningar. Betygsmässigt låg den på en svag trea. Jag blir alltså ordentligt överraskad av Sweden Rockspelningen, som är en styrkeuppvisning utan dess like. Ljudet är förträffligt, och äntligen framträder basen ordentligt.


Den stora scenen passar Entombed A.D. perfekt. De lyckas trots avståndet skapa en intim klubbkänsla och visar med all tydlighet att de inte är ett coverband. Som många läsare nog känner till har det pågått en hel del tjafs i Entombed, som numera består av två band, där Entombed numera drivs av grundaren Alex Hellid, och Entombed A.D. frontas av Petrov. Hur Hellid ska kunna toppa detta är en gåta.

Dead Dawn från nya plattan med samma namn är svintung live, och underbart Iron Maideninfluerad. Full of Hell är makalös. Wolverine Blues och Left Hand Path framförs med sådan kraft att jag blir alldeles golvad.

Entombed A.D. är uppenbarligen här för att stanna.

Entombed AD – Sweden Rock Festival 2016-06-09

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FÖRRA MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter