ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Mayhem – Liverecension Sweden Rock Festival 2016-06-09

[media-credit id=1 align=”aligncenter” width=”500″]mayhem-srf16-500[/media-credit]
Med Maniac på sång går de allt annat än publikfriande Mayhem in för att köra låtar från den opopulära plattan Grand Declaration of War (2000). Under tiden pågår det kanske största publikfrieriet på Sweden Rock Festival 2016: Queen + Adam Lambert spelar för majoriteten av festivalbesökarna.

Jag har alltid betraktat Mayhem som ett proggressivt black metalband i den meningen att de ständigt söker nya vägar och skiter fullständigt i vad folk tycker. Och de har faktiskt inte släppt en enda dålig platta. Inte ens Grand Declaration of War är dålig. Men många av låtarna fungerar inte speciellt bra live ikväll.


Maniac, iförd corpsepaint och mohikanfrisyr äntrar en scen som har liknar skivomslaget på nyss nämnda platta. Hela scenkanten är omgärdad av taggtråd, liksom Maniacs mikrofinstativ. Scenbelysningen och röken framkallar en välbekant känsla av obehag.

Tyvärr försvinner sången och ljudet är emellanåt svajigt. Det känns lite oengaerat, och jag saknar Attilas speciella sätt att sjunga. Det är först när klassikern Freezing Moon drar igång som det blir riktigt bra. Gamla välbekanta pärlor radas upp och Maniac är i sitt esse. Jag tycker till och med att det ser ut som om Necrobutcher ler. Men jag kan ha fel.

Se våra bilder på Mayhem här »

Mayhem – Sweden Rock Festival 2016-06-09

[custom-facebook-feed album=10153465886246008 albumcols=4 num=100]

11 Shares
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter