ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

The Struts – Liverecension Sweden Rock Festival 2016-06-09

[media-credit id=13 align=”aligncenter” width=”500″]The Struts 2-500[/media-credit]

Ett av de banden som jag sett framemot mest på årets festival är verkligen The Struts. Med sina flörtar med Queen och det tidiga 70talets glamrockscen, tillsammans med sångarens Luke Spillers grymma röst så är bandet ett av de mest intressanta akterna som kommit på flera år. Det återstod bara att se om de kunde leverera på samma nivå live som de gör på skiva.


Nu kanske ni tror att jag var väldigt partisk redan innan jag stod där klockan 13.00 framför 4soundstage, och vet ni, ni har alldeles rätt. Men även om jag hade släntrat in i bar överkropp och med bakfyllan från helvetet så hade jag skrivit samma sak. För fy tusan vilken uppvisning The Struts bjuder på, från tunga inledande “Roll Up” till avslutande glampärlan “Where Did She Go” så är detta ett handboksexemplar på hur ett ungt hungrigt band ska leverera.

Luke Spiller gör verkligen skäl för bandets namn och är 100% Rockstjärna ända ut i fingerspetsarna när han extravagant flyger fram över scenen och får publiken att äta ur hans hand. Resten av bandet är kanske inte lika framåt och det är kanske det enda som jag har att klaga på, men det är en petitess i sammanhanget. För The Struts visar verkligen idag på Sweden Rock att de är här för att stanna och jag ger mig berget på att de kommer bli superstjärnor inom ett par år. Kom ihåg var du läste det först!

The Struts – Sweden Rock Festival 2016-06-09

[custom-facebook-feed album=10153463794126008 albumcols=4 num=100]

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FÖRRA MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter