ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

King Witch – Liverecension Sweden Rock Festival 2016-06-08

[media-credit id=1 align=”aligncenter” width=”500″]king-witch-srf16-500[/media-credit]
King Witch är ett relativt nystartat doommetallband, som hitintills endast släppt EP’n Shoulder of Giants (2015). Med tanke på hur lite material de har att bygga en setlist av så är kvällens spelning imponerande, och det mest imponerande ikväll är utan tvivel sångerskan Laura Donnelly. Hon är den bästa kvinnliga sångerska jag sett live. Men vänta lite… varför kategorisera män och kvinnor i detta läge? Löjligt. Sanningen är att Laura Donnelly har en så enastående stark röst och proffesionell karisma att hon utklassar de flesta frontmän jag sett live.

Och det är just live som King Witch är bäst. Deras EP är klart godkänd, men det är på scen de verkligen bevisar att de är ett band att räkna med. Det är svårt att tro att jag inte står och ser ett band med tjugo år av erfarenhet på nacken. Jag kan bara komma på att Candlemass imponerat på mig lika mycket när det gäller tyngd och känsla.


Det enda jag saknar är att de låter sina psykedeliska influenser blomma ut mer, inte minst med tanke på att de är riktigt bra på sina instrument. Det verkar som om killarna håller tillbaka. Varför inte lite längre utflippade gitarrsolon? Slänga in en orgel?

På sätt och vis blir de övriga killarna ett kompband till Donnelly, på samma sätt som Jefferson Airplane i ärlighetens namn var till för att lyfta fram Grace Slick, eller The Doors existerade i skuggan av Jim Morrison.

Låtarna är riktigt bra, men det är nog bara avslutningsnumret Lucid som är extremt bra. Vad som behövs är lite mer slipande på låtskrivandet, och King Witch kommer att vara ett band som andra band blir omkörda av. Donnelly kan sjunga telefonkatalogen så att man får rysningar, men just därför måste bandets låtskrivande bli bärre.

P.s. Läs även Rocknytts Lisa Willmans intressanta intervju med King Witch
http://www.rocknytt.net/srf2016-intervjuer/27560-infor-sweden-rock-2016-intervju-med-king-witch

King Witch – Sweden Rock Festival 2016-06-08

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter