ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension: Mindless Sinner på Palatset, Linköping 2016-03-19

[media-credit name=”Foto: Effie Trikili ” align=”aligncenter” width=”484″]MindlessSinner-PalatsetLkpg2016[/media-credit]

Två år efter en triumfartad återförening på Muskelrock är det äntligen dags för Mindless Sinner att återigen ställa sig på scenen på hemmaplan, 15 år sen sist. Med lapp på luckan och i en varm, trång och svettig lokal är det nästan som upplagt för succé direkt när gubbarna tar första tonerna i bandets bästa och största allsångslåt ”We Go Together”.


Mindless Sinner’s största behållning är något jag också tidigare nämnt utan tvekan Christer Göranssons oförändrade röst som fortfarande låter lika bra som på ”Turn On The Power” från 1986. Detta tillsammans med att bandet känns oerhört tajt och vitalt gör denna konsert till en riktig uppvisning i hur NWOSHM ska låta.

Det märks verkligen att detta är bandets hemmaplan och att många av besökarna är gamla vänner, det gör att hela spelningen får en familjär stämning och det märks verkligen att bandet har kul. Låtar som ”Broken Freedom”, ”Follow Your Path” och ”Master Of Evil” bevisar att Mindless Sinner är ett av det absolut starkaste korten från 80talets svenska hårdrocksscen. Kort sagt är detta en heavymetal spelning av yppersta klass och jag hoppas verkligen att det tar kortare tid innan Mindless Sinner återvänder igen.

Betyg 3,5/5

Bäst: We Go Together och materialet från ”New Messiah” som passar som handen i handsken bland det gamla.

97 Shares
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
No posts found with these parameters. Try to remove some filters.
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter