ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension: Saffire på Heaven & Hell Bar, Karlstad 2016-03-11

saffire 01 foto bengt persson 484
Saffire är en riktigt bra liveakt – det vet vi redan – och deras spelning på Heaven & Hell Bar i Karlstad, som dessutom var deras första besök i staden, var definitivt inget undantag. Allt som kan sägas om bandet och deras kritikerrosade album ”For The Greater Good” är i stort sett redan sagt. Så egentligen borde jag nästan sätta punkt här, dels för att undvika självplagiat från min tidigare hyllning av Saffire, dels för att Saffire är ett band man ska lyssna på och se live – inte läsa om. Men något måste jag ju ändå plita ner på detta A4-ark. Annars vore det en väldigt konstig och trist recension.

Så till att börja med – förutom lite krångel med ljudet – lät Saffire även denna gång så som de alltid har gjort. Det vill säga riktigt, riktigt bra. Saffire har de gånger jag sett dem live tidigare bevisat vilket tajt-och väloljat maskineri de är. Och denna spelning i Karlstad var heller inget undantag.


Setlistan var under denna spelning nästintill helt perfekt. Låtarna ”The Great Escape”, ”Blame It On The Rain” och ”Heartless” inledde kvällen. Sedan följdes dessa låtar upp av en mycket bra blandning av låtar från deras nya album och debutskivan. Precis som under deras spelning på Sticky Fingers tidigare i år har de också en bra blandning mellan de lite mer snabbare låtarna och de lite mer lugnare låtarna. Som allra mest drag var det under framförandet av ”The Betrayers Fate” och ”Magnolia”. Den sistnämnda är en låt jag har haft lite svårt för, dock en låt som bandet själva verkar gilla. Och nu efter att jag har hört den live ännu en gång börjar jag förstå varför de gillar att framföra den. Då den faktiskt är en bra partylåt som uppmanar till allsång. Vilket inte var något undantag hos publiken i Karlstad.

Det bjöds på en överraskning också. Efter de avslutande ”Casters Of The First Stone” och ”This Is Not The End” valde de att framföra ett extranummer, en låt de inte framfört live på jättelänge, nämligen ”Freedom Call”, en av de bättre låtarna från deras debutplatta. Även om deras andra skiva är bättre och stabilare än deras debut är det kul att de inte bortser från de låtpärlorna som faktiskt finns på det albumet.

Även denna gång får jag tacka Saffire för en riktigt bra spelning.

Setlist:
01. The Great Escape
02. Blame It On The Rain
03. Heartless
04. Kingdom Of The blind
05. Ghost Town
06. The Betrayer’s Fate
07. Magnolia
08. Dandelion’s Shame
09. Casters Of The First Stone
10. This Is Not The End

Encore:
11. Freedom Call

Betyg: 4/5
Plats: Heaven And Hell Bar
Datum: 2016-03-11
Bäst: Framförandet av ”Freedom Call”
Sämst: Det var lite krångel med ljudet

77 Shares
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
No posts found with these parameters. Try to remove some filters.
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter