ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Rockweekend AOR – en festival för die-hard fansen

 ArtNation RWAOR2016

Strax efter att mästarna i genren Toto har avslutat “Africa” på Fryshuset drar den inofficiella efterfesten tillika festivalen Rockweekend AOR igång ett stenkast bort (nåja, ett extremt långt sådant). Att detta skulle vara en nischad festival är ingen nyhet med tanke på namnet och line-upen, vilket i sig är ett smart drag då de flesta som är på plats den första dagen är besökare från tidigare nämnda konsert.

Första bandet ut är nykomlingarna Art Nation som lägger ribban extremt högt redan från början. Med riktigt starkt låtmaterial och en grym sångare/ frontman i Alexander Strandell så är det inte omöjligt att dessa grabbar kan utmana både H.e.a.t och Eclipse om den melodiska rocktronen i framtiden. 


En sak som är märkbart under hela festivalen är att det är musiker och sångare i världsklass som står på scenen, och just den musikaliska biten är ibland så bra så att det skulle kunna vara studioinspelningarna vi lyssnade på istället för ett liveband. Några av banden som är bokade är till och med rena studioband som inte spelat live ihop på 20 år.

Detta är också nästan alla bands akilleshäl, då 85% av framträdandena saknar den energi och pondus som gör ett bra liveframträdande. Det blir stundtals väldigt långdraget och de olika konserterna går in i varandra. Undantagen innefattar den ständiga publikfriaren Ted Poley som alltid levererar med ett stort flin på läpparna och Rockweekends egna allstar band med medlemmar från b.la Eclipse, Dynazty och även gäster från Whitesnake som gjorde ett grymt jobb med att tolka några av genrens största hits. Men detta är trots allt en AOR festival för diehard-fansen och det är svårt att inte dra på mungipan när band som Alien och FM bringar fram total allsång. Även att det sägs att det var människor från 15 länder som var på plats gör inte det lättare att beundra den här genrens fans.

Sammanfattningsvis så var detta en orgie i välkomponerad och förstklassig AOR, och även om energin saknades hos de gamla rävarna så verkade publiken nöjd och det är trots allt det som är viktigast. Hoppas detta ger mersmak och vi kan se fram emot ett liknande event nästa år, då kanske med lite starkare dragplåster.

Betyg: 3/5

Bäst: Art Nation och Allstar-bandets sångare Nils Molin som fick linupens gubbar att kallsvettas med sin grymma röst.

Sämst: Att ha tvång på att hänga in jackan mot avgift och bara servera en maträtt till hutlösa priser är något som både arrangörer och spelställe får se över till nästa evenemang. 

625 Shares
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
No posts found with these parameters. Try to remove some filters.
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter