ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Snowy Shaw – Liverecension från Sabaton Open Air 2015-08-14

snowyshawthordpettersson484
Multimusikern Snowy Shaw har länge imponerat på mig, men han lyckades faktiskt hänföra mig ändå lite mer i fredags. Här kan vi snacka scenshow och en riktigt “entertainer” som frontman!

Mixen av låtar från de band som Snowy härbärgerat i under åren, var helt perfekt. Det spelades låtar av bla SABATON (som förövrigt gästade på “Art Of War”), NOTRE DAME, DREAM EVIL & KING DIAMOND. Även om Snowy haft röstproblem nyligen, så måste jag säga att det är sällan man hör någon kunna sjunga på så många olika sätt på en och samma spelning, utan att den personen tappar rösten helt efteråt. Medmusikerna går givetvis inte heller av för hackor och det kuggar i rejält i den här väloljade “metalmaskinen”!

Rent show-mässigt kan man dra paralleller till KING DIAMOND. Vilket i sammanhanget är en jämnföresle att vara stolt för, eftersom den “danska satanistens” band är formligen lysande på scen.
De 75minuterna gick på tok för fort, men de lämnade definitivt oförglömliga minnen i min 43-åriga “hårdrocks-hjärna”. Jag ska definitivt se detta band fler gånger, om tillfälle ges!

Band: Snowy Shaw
Spelplats: Sabaton Open Air/Lugnet/Falun
Datum: 2015-08-14
Speltid: 75min
Betyg: 8/10
Bäst: Personen Snowy Shaw
Sämst: Inget

Setlist:
01 Whether With Or Without
02 Bouffoon Bloody Bouffoon
03 Fire!
04 Alcholocaust
05 Be Kind To Animals
06 The Book Of Heavy Metal
07 Munsters
08 Art Of War
09 Wand Of Abaris
10 The Candle
11 Come To The-Sabbat
12 The Fashionista
13 Progenesis Of The Great Apocalyspe
14 My Friend/The End

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER