ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Leaves’ Eyes – Liverecension från Sabaton Open Air 2015-08-14

leaveseyesthordpettersson484
Bandet har länge lidit av samma “åkomma” som tex DELAIN. Det vill säga de har låtit lite “vekt” på skiva. Detta problem har holländarna äntligen gjort något åt och LEAVES’ EYES har sedan förra plattan “Symphony OF The Night” gjort precis detsamma. Ett faktum som jag givetvis ivrigt applåderar!
Live så kommer den rätta tyngden fram, även på det äldre materialet. Precis som jag hade hoppats och trott innan. Liv Kristine är en perfekt frontfigur för bandet och sjunger som en ängel. Tillsammans med Alexander Krulls growlande, så utgör de en perfekt vokal mix, som gör hela anrättningen mer välsmakande
En speltid på “bara” 45min är inte helt optimal och det hade inte gjort något om de fått spela lite senare på dygnet heller. Hade man dessutom spelat ett par nya låtar till, så hade betyget definitivt stigit ett snäpp (ja, nya skivan är verkligen bra). Men att spela en massa låtar från en skiva som inte släpps förens om typ en månad hade ju varit ganska dumt ur publik synvinkel. Det är ju definitivt inte alla som har hört plattan x-antal gånger redan, som jag har haft förmånen att göra.
LEAVES’ EYES håller traditionen av bra symfoniska/gotiska metalinslag på Sabaton Open Air vid liv och visar att de på allvar tillhör de stora i genren.
Band: Leaves’ Eyes
Spelplats: Sabaton Open Air/Lugnet/Falun
Datum: 2015-08-14
Speltid: 45min
Betyg: 7/10
Bäst: Nya låten “Halvdan The Black”
Sämst: Dagsljuset, ett evigt festivalproblem
Setlist:

01 Intro
02 Galswinta
03 Take The Devil In Me
04 Farewell Proud Men
05 Halvdan The Black
06 My Destiny
07 Symphony Of Death
08 Melusine
09 Elegy
10 Hell To The Heavens
11 Mot Fjerne Land

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER