ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Kreator – Liverecension från Sabaton Open Air 2015-08-14

kreatorthordpettersson484
Detta var min allra första live-bekantskap med de tyska thrash-hjältarna och trots att de har 30år på nacken, så låter de fortfarande förvånansvärt arga och ungdomliga.
Själva sceneriet var ovanligt avskalat för att vara en huvudakt, men det var ändå visuellt effektivt. Låtvalen var väl hyfsat väntade och spände över hela karriären. Jag vet inte exakt när spelningen började, men den slutade 15min innan utsatt tid. Ryktet går att Mille var besviken på publiken och att det var därför bandet slutade redan efter 75min. För mig låter det lite konstigt, då publiken var hyfsat stor och med på noterna. Jag menar han kan ju inte räkna med att alla ska hoppa, “moshpita” och studsa runt hela tiden. Det är trots allt en mycket brokig skara individer i publiken, där det finns både nyfödda, pensionärer, tonåringar, handikappade och allt däremellan.
Jag blir faktiskt lite småsur om det skulle vara sant, för jag VILLE se 90minuter KREATOR och så kände nog alla andra framför scen också. Men det kan ju också vara så enkelt att spelningen inte skulle vara längre än den slutligen blev och då må det väl vara hänt.
Det vi ändå fick se, var av total världsklass, så det känns bara dumt att klaga för mycket. Fast jag hade gärna hört “Coma Of Souls” och någon mer låt från “Violent Revolution”-plattan också!
Band: Kreator
Spelplats: Sabaton Open Air/Lugnet/Falun
Datum: 2015-08-14
Speltid: 90min?
Betyg: 8/10
Bäst: Vitaliteten hos bandet
Sämst: Att bandet bara spelade 75min
Setlist:
01 Enemy Of God
02 Terrible Certainty
03 Phobia
04 Awakening The Gods
05 Endless Pain
06 Phantom Antichrist
07 From Blood Into Fire
08 Extreme Aggression
09 Suicide Terrorist
10 Black Sunrise
11 Hordes Of Chaos
12 Violent Revolution
13 Pleasure To Kill

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER