ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Brainstorm – Liverecension från Sabaton Open Air 2015-08-15

brainstormrasmusbrask484
Tyska Brainstorm har funnits med ganska länge och har tio studioalbum i bagaget där debuten ”Hungry” släpptes 1997. När de inte är ute och spelar på festivaler så är de i studion och spelar in det deras elfte studioplatta ”Scary Creatures”, som enligt planerna ska släppas i januari 2016. Brainstorm skulle ha spelat på festivalen redan i fjol men var då tvungna att ställa in, i år har de dock lyckats ta sig till Falun och det är jag glad för.
Under de fyrtiofem minuter som bandet har på sig så bjuds vi på nio låtar, där ”Firesoul”, ”In the Blink of An Eye ” och ”Shiva’s Tears” sticker ut som de starkaste för undertecknad. En gitarrist saknas på Sabaton Open Air på grund av jobb och visst märks det ibland, men den för dagen ensamma gitarristen Milan Loncaric gör ett gott jobb utifrån de förutsättningar som fanns.
Det känns dock som att konserten inte lyfter till de höjder som jag vet det finns potential för och visst saknas en hel del låtar, men det är oundvikligt med tanke på speltiden och hur många plattor de släppt. Sångaren Andy gör sitt bästa för att peppa den något glesa publiken i solskenet och trots att konserten hade kunnat lyfta sig ett snäpp eller två så är jag ändå nöjd med vad Brainstorm presterade.
Datum: 2015-08-15
Plats: Sabaton Open Air, Falun
Bäst: Shiva’s Tears, Firesoul
Betyg: 7/10
Setlist:
01. Highs Without Lows
02. Worlds Are Coming Through
03. In the Blink of An Eye
04. Shivas Tears
05. Erased by the Dark
06. Firesoul
07. Fire Walk With Me
08. All Those Words
09. How Do You Feel

0 Shares
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter