ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Wisdom – Liverecension från Sabaton Open Air 2015-08-15

wisdomrasmusbrask484
Wisdom från Ungern har den otacksamma uppgiften att öppna sista dagen på Sabaton Open Air, men de gör detta med bravur och de verkar inte alls bry sig om att klockan endast är 14.15 när scenen äntras. De inleder piggt med ”War of Angels” och ”God Rest Your Soul” från senaste plattan ”Marching For Liberty”. Det som slår mig mest denna heta lördagseftermiddag är vilken energi och glädje killarna från Ungern, samt den finska gitarristen Anton Kabanen (ex-Battle Beast), utstrålar på scenen. De fyrtiofem minuterna de har på sig går snabbt och man kan tycka att det är lite onödigt att klämma in en cover på Battle Beasts ”Out of Control” i ett nio låtar kort set, men då det är en riktigt bra låt så det kommer de ändå undan med det.

Sången är bra men visst hörs det här och där att sångaren Gabor inte har engelska som sitt modersmål. Det är dock inget som förstör helhetsupplevelsen och det märks att det är ett rutinerat liveband som vi i publiken har framför oss på scenen.

Det är med ett leende på läpparna jag går ifrån konserten nynnandes på sista låten ”Take Me To Neverland” och inser att bandets glädje samt energi smittat av sig även till mig. Hatten av till Wisdom, en av festivalen största överraskningar för mig personligen. Jag hoppas våra vägar möts snart igen.

Datum: 2015-08-15
Plats: Sabaton Open Air, Falun
Bäst: Take Me To Neverland, glädjen!
Betyg: 8/10

Setlist:
01. War of Angels
02. God Rest Your Soul
03. Somewhere Alone
04. Wisdom
05. Live Forevermore
06. Heaven and Hell
07. Fallin’ Away From Grace
08. Out of Control (Battle Beast-cover)
09. Take Me To Neverland

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER