ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Civil War – Liverecension från Sabaton Open Air 2015-08-14

civilwarjanecedenberger484
Falun och Borlänge-bördiga Civil War har verkligen utvecklats till en väloljad maskin på livenivå sedan jag senast såg dem, på Sweden Rock för ett antal år sedan. I Nils Patrik Johansson har de en frontman av rang – han vet hur en publik ska tas men framför allt har han en fantastisk röst som passar Civil Wars musik perfekt.
Bandet öppnar starkt med trion ”USS Monitor”, ”Saint Patricks Day” och ”Gettysburg”. Setlisten består av låtar från båda plattorna och publiken är med på noterna oavsett om det är lugnare låtar som ”Tears From the North” eller monster som ”Bay of Pigs” som spelas.
Musikerna sköter sig förträffligt och det märks knappt att bandet inte har någon basist på scenen. Gitarristerna Petrus och Rikard samt Daniel Myhr på keybord i all ära, den som musikaliskt sticker ut är trummisen Daniel Mullback. Där har vi en trummis som vet hur det piskas skinn. I övrigt så är det roligt att se hur bandet verkar trivas på scenen och hur samspelta de är. Sett till publikresponsen är jag inte ensam om att trivas, men ska jag klaga på något är det att den magnifika Braveheart från senaste plattan inte spelas – i det stora hela är det dock en petitess som spelar mindre roll.
Avslutningen med ”I Will Rule the Universe” och ”Rome Is Falling ”lämnar en känsla av att detta är ett band att räkna med i många år framöver och jag hoppas att det inte dröjer länge innan jag får bevittna Civil War live igen.
Datum: 2015-08-14
Plats: Sabaton Open Air, Falun
Bäst: Gettysburg, Bay of Pigs
Betyg: 9/10
Setlist:
01. USS Monitor
02. Saint Patrick’s Day
03. Gettysburg
04. Sons of Avalon
05. Tears From the North
06. Gods and Generals
07. Schindler’s Ark
08. Bay of Pigs
09. I Will Rule the Universe
10. Rome Is Falling

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER