ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Saffire – Liverecension från Sabaton Open Air 2015-08-14

Saffire01-Jane-Cedenberger484

Göteborgskvintetten som spelar 70-talskryddad melodiös hårdrock inleder den här ljuvligt soliga fredagen i Falun med öppningsspåret ”Magnolia” från debuten ”From Ashes to Fire” som kom 2013. För närvarande pågår arbetet för fullt med att få ut uppföljaren ”For the Greater Good”, som vi får tre smakprov ifrån, dels titelspåret, men även ”Ghost Town” samt spelningens avslutning, ”Casters of the First Stone”.
Det här bandet har ett riktigt bra samspel på scen och en skön spelglädje som lyser igenom och det är tydligt att de har lagt tid på att få till scenvanan. Dessutom är sångaren Tobbe Jansson en grymt bra sångare, han har en naturlig självsäkerhet på scen och en röst som ledigt växlar mellan sammetslen och stenhård. Och det är också ren och skär underhållning att se keyboardisten Dino Zuzic in action – han är rakt av fantastiskt flink i fingrarna!
Med fem minuters speltid tillgodo, kliver de av scenen och det känns faktiskt lite snöpligt – det hade inte gjort något om de bjudit på ytterligare en låt. Det här är musik som sprider glädje och det blir en riktigt härlig start på dagen.
Datum: 2015-08-14
Plats: Sabaton Open Air, Falun
Bäst: ”Casters of the First Stone”
Betyg: 7/10

Setlist:
01. Magnolia
02. End Of The World

03. Modus Vivendi
04. Ghost Town
05. The Betrayer’s Fate
06. For The Greater Good
07. Kingdom Of The Blind
08. Casters Of The First Stone

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER