ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Raubtier – Liverecension från Sabaton Open Air 2015-08-13

raubtier01-effie-trikili484
Torsdagens huvudakt är industrimetalbandet från Haparanda som släppte sitt debutalbum ”Det finns bara krig” 2009 och sedan dess gett ut ytterligare tre album, så det finns onekligen material nog att fylla de 90 minuter de har till godo denna afton. En spelning som inleds med att Nordmans ”Be mig” spelas, för att sedan efterföljas av signaturmelodin från Björnes Magasin och under denna kliver bandet ut på scenen. Och från det ögonblicket har de den stora publikmassan i sin hand, alla de tappra som trotsat det kyliga kvällsmörkret.
Jag ska villigt erkänna att Raubtier inte hör till mina favoritband, men det går inte att komma ifrån att de vet vad de gör – det är tight och samspelt och fyllt med kraft och styrka. De ÄR bra på scen. Och för mig är spelningens höjdpunkt låten ”En hjältes väg” framförd av ”Rabaton” – där bandet gästas av Thorbjörn Englund och Joakim Brodén. Gästar på sång gör även Snowy Shaw vilket också är lite roligt att se. Under kvällen premiärspelas kommande singeln ”Den sista kulan har jag kvar”, dock inte live eftersom bandet under uppspelningen kliver av scenen…
I mina öron blir en hel spelning lite för enahanda i längden, eftersom det saknas en del omväxling i låtmaterialet. Men som sagt – det ska inte förnekas att de verkligen vet hur en scen och en publik ska tas.
Datum: 2015-08-13
Plats: Sabaton Open Air, Falun
Bäst: En Hjältes Väg
Betyg: 7/10

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER