ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Mark Zero – Liverecension från Sabaton Open Air 2015-08-13

Mark Zero 20150813 Jane Cedenberger
Det första bandet för mig på årets upplaga av Sabaton Open Air är denna i Falun hemmahörande mörka och melodiska heavy metal/industri-kvartett. Det flödar fantastisk energi och entusiasm från det här gänget – och så låter de sådär härligt garageskitiga så det är svårt att inte bli lite småcharmad. Det finns ett stundtals nästan maniskt driv och tyngd i gitarrspelet från duon Scott Crocker/John NT och i kombination med Kammo Olayvars bas och det mycket distinkta trummandet signerat Robin Risander blir det intressant att få uppleva live.
Och då gör det inte så mycket att John NTs röst inte riktigt håller, utan tenderar till att spricka från och till. Det bygger bara på den skräniga aggressiviteten än mer, så det blir liksom bara rätt ändå. Det ska helt enkelt vara så.
Under den halvtimme som bandet har till förfogande bjuds vi på material från bandets kommande skiva och det är skönt att se att de inte låter den stora scenen avskräcka dem utan att de faktiskt tar plats på alla plan.
Och den känsla som hänger kvar efter spelningen är: ”This could be the beginning of a beautiful friendship”. De är inte riktigt där än, men det känns som att det kommer. Några spelningar till i ryggen så blir det bra, detta.

Datum: 2015-08-13
Plats: Sabaton Open Air, Falun
Bäst: Energin och scendekoren
Betyg: 6/10


RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Share via
Copy link