LIVERECENSIONER 2024
INTERVJUER 2024
Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Liverecension: Hammerfall – Sweden Rock Festival – 2024-06-08

Snart albumaktuella Hammerfall har hunnit bli veteraner. I över ett kvarts sekel har denna göteborska hårdrocksinstitution släppt tolv album och turnérat oförtrutet världen över utan att egentligen ta några längre pauser.

Efter olycksbådande domedagsklockor inleder bandet starkt med Brotherhood. Effektiva Any means neccesary följer och därefter får vi en riktig vintage pårla i form av Heeding the call. Oscar Dronjak flyger stundtals runt som en duracellkanin på scenen och av Pontus Norgrens ansiktsuttryck att döma njuter han i fulla drag. Hammer of dawn, titelspåret från senaste albumet, låter pigg och vital. Därefter fullkomligt forsar hitsen som i en störtflod över oss. I Blood bound, Renegade, Last man standing, (We make) Sweden rock och Hearts on fire vrålar jag för full hals med i refrängerna. I Hail to the king får bandet förstärkning av en kör av fans som tillsammans med bandets mascot Hector tas in på scenen.

Jag har sett Hammerfall live ett antal gånger genom åren, hell jag har till och med repat i samma lokal som de under några år på nittiotalet. De har alltid haft en hög lägsta nivå, men ikväll är det faktiskt något alldeles extra. Bandet levererar på ett fantastiskt vis. De både låter och ser förbannat bra ut. Scenshowen är otroligt snygg. Det här är refrängstark power metal när den är som allra bäst. Dessutom spelar Dronjak på en av sina tuffaste hammargitarrer, what’s not to love, liksom?

Betyg: 4/5

RELATERADE ARTIKLAR
POPULÄRA LIVERECENSIONER
ALLA NYHETER
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER