LIVERECENSIONER 2024
INTERVJUER 2024
Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Liverecension: Prins Svart – Sweden Rock Festival – 2024-06-08

Hårdrock på svenska hör till ovanligheterna, men det är vad Stockholmsbaserade Prins Svart med Henrik Bergqvist och Mats Levén (gitarr respektive sång) i spetsen bjuder på. Bandet har fått mycket beröm just för sina välskrivna texter, något som kan förklaras av att Henrik vid sidan av muciserandet också är docent i allmän språkvetenskap.

Mats Levén är som bekant en av sveriges mest välrenommerade sångare. Osvsett om han frontar ett tillfälligt återförenat Swedish Erotica på stora sweden stage eller Prins svart på mindre tältscenen Pistonhead stage gör han det med en pondus och inlevelse som bara de bästa och mest rutinerade av sångare kan. Dessutom kommer han ju likt undertecknad från Mölndal (bara en sådan sak).

Prins Svart bjuder på ett varierat och stämningsfullt set från sina fem hittills släppta album. En blytung Speglar och dimma, en elak och frustrerad Maskinen samt en sällan i livesammanhang framförd lidelsefull Vargtimmen kompletteras av Sanning/Makt samt avslutande Aldrig dö och Svarta drömmar som krona på verket.

Nästa gång röstar jag för att Prins Svart åtminstonde får spela på större Blåkläder stage med bättre förutsättningar och bättre ljud, för det är ärligt talat rätt slamrigt. Då kommer troligtvis upplevelsen och intrycken av deras mörka stämningsfulla musik bli större och texterna sätta sig ännu djupare.

Betyg: 3/5

RELATERADE ARTIKLAR
POPULÄRA LIVERECENSIONER
ALLA NYHETER
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER