LIVERECENSIONER 2024
INTERVJUER 2024
Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Liverecension: Beast In Black – Sweden Rock Festival 2024-06-08

Att våra grannar i öst har en fabless för en speciell form av Eurodiscometal och odjur är något som står helt klart på årets festival. Igår var det Battle Beast som spred sin dansanta metal från Rock Stage och idag är det dags för landsmännen i Beast In Black att ställa sig på samma scen inför en minst sagt entusiastisk publik.

Som skjutna ur en kanon sparkar bandet igång med ultrasnabba Blade Runner, och redan från start står det klart att det är ett ultraproffsigt band som står på scen. Bandets grekiske sångare Yiannis Papadopoulos, och egentligen alla andra medlemmar, jobbar stenhårt för att få med sig publiken i låtar som Hardcore och Born Again. Dessutom sitter Yiannis sång idag riktigt bra, vilket är sjukt imponerande med tanke på hur ansträngande de flesta av bandets låtar är rent sångmässigt.

Låtarna är som beskrivet i inledningen en salig blandning av någon form av hård Eurodisco och snabb tung metal, och även om det ibland blir lite mycket av det förstnämnda (framförallt med de väldigt framtonade backingtracksen) så sätter sig onekligen låtar som Sweet True Lies, No Surrender och Beast In Black som klister i huvudet. Eftermiddagens bästa låt Cry Out For A Hero och One Night In Tokyo har hitkrokar som med säkerhet får E-Type att bli grön av avund.

Det går helt enkelt inte att värja sig Beast in Blacks charm, och även om de inte riktigt kommer upp i sina landsmäns nivå från gårdagen är de inte långt ifrån, något som avslutande End of The World verkligen cementerar.

Betyg: 3,5/5

Bäst: Cry Out For A Hero, Beast In Black.

RELATERADE ARTIKLAR
POPULÄRA LIVERECENSIONER
ALLA NYHETER
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER