ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension: Status Quo på Liseberg 2015-07-31

Status Quo Liseberg 2015
Solen hade äntligen kommit tillbaka när det var dags för de erfarna herrarna i Status Quo att gästa västkusten och Liseberg. Uppslutningen blev därefter. Folkmassan vällde långt utanför scenområdet och man fick knö sig in, helt enkelt, som sig bör i Götet.

Fredagkvällen inleddes med “Caroline”, och britterna visade sig vara på ett strålande humör. Under den 90 minuter långa spelningen fick vi höra klassiska hits och dansfrämjande boogie woogie varvat med skämt om bandets höga ålder och hur svårt det är att komma ihåg låtar och skivor och när de kom ut. Röstmässigt märks det att bandmedlemmarna har några år på nacken och höftrörelserna är kanske inte lika häftiga, men vad gör det när det finns en sådan spelglädje? Detta smittar förstås av sig på publiken, men särsklt mycket allsång var det inte tal om. Det var inte förrän under det sista ordinarie numret, “Rockin All Over the World”, som det verkligen rungade inne på nöjesparken.


Avslutningen blev en orgie i rock n roll, men tyvärr var det då redan folkvandring. Många var nämligen redan på väg mot utgångarna när extranumret började. För oss som var kvar rundades kvällen av med “Bye Bye Johnny”. Med tanke på gubbarnas form skulle jag inte bli förvånad om Status Quo snart ses på en scen här i närheten igen.  

Artist: Status Quo
Datum: 2015-07-31
Betyg: 7/10
Setlist:

Caroline
Something ´bout You Baby I Like
Rain
Paper Plane
Little Lady
Hold You Back
Beginning of the End
What You´re Proposing/Down the Dustpipe/Wild Side of Life/Railroad/Again and Again
Big Fat Mama
The Oriental
Creepin´Up on You
In the Army Now
Trumsolo (The Caveman)
Roll Over Lay Down
Down Down
Whatever You Want
Rockin´All Over the World

Extranummer:
Junior´s Wailing
Rock and Roll Music/Bye Bye Johnny

80 Shares
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter