ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Europe – Liverecension från Skogsröjet 2015-07-31

Europe-skogsrojet15-effietrikili-484

Fredagens headliner, tillika det största namnet på Skogsröjet iår, var inga mindre än Sveriges största hårdrocksband genom tiderna, Europe. 

Innan jag går in på själva konserten så måste jag säga att jag har väldigt svårt för det Europe som har existerat de senaste tio åren, då jag tycker att det mesta de har gjort är så väldigt gubbigt och stelt. Så har även de konserter jag sett med bandet de senaste åren tett sig, då bandet alltid har förlitat sig för mycket på de nyare alstren. Med andra ord så var jag redo att ge bandet en ganska rejäl känga om denna konsert skulle bli som de tidigare.


Döm då av min förvåning då det Europe jag får se denna kalla julinatt är tio gånger bättre. Joey Tempest verkar har åldrats tjugo år tillbaka i tiden fysiskt och visar verkligen vilken frontman i världsklass han kan vara genom att ge 110 från första stund. Resten av Europe är dock lika steloperade som förut, men rent musikaliskt finns det inget att klaga på. Bandets setlist består som vanlig dock av mest nya låtar, men denna kväll funkar det faktiskt bättre än på mycket länge. Men det är såklart i klassiker som ”Scream Of Anger”, ”Carrie” och fantastiska ”Girl From Lebanon” som Europe verkligen bevisar vilken rock-ångvält de kan vara om de bara vill.

Betyg: 7/10

Bäst: ”Scream Of Anger” och ”Girl from Lebanon”

Sämst: Att bandet envisas med att öppna med ”War Of Kings”. Gäsp. 

57 Shares
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter